infograph_olkiluoto

Ydinvoima Suomessa

0

Nopeasti kehittyvien Kiinan, Intian, Brasilian, Turkin ja Venäjän ulkopuolella ydinvoiman lisärakentaminen Suomessa ydinvoimaohjelma käynnistyi uudelleen vuonna 2002 Olkiluoto 3 myönteisen periaatepäätöksen myötä. Tällä hetkellä Suomessa on käytössä neljä ydinreaktoria, Olkiluotoon rakennetaan kolmatta reaktoria ja Fennovoiman Hanhikivelle suunnittelemalle reaktorille eduskunnan hyväksymä periaatepäätös. Lisäksi Suomessa suunnitellaan ydinjätteen loppusijoituslaitosta Eurajoen Olkiluotoon.
0

Suomen nykyiset ydinvoimalat

0
Suomen nykyinen ydinvoimalakanta on rakennettu 1970-luvulla. Loviisan ykkösreaktori kytkettiin verkkoon vuonna 1977 ja kakkosreaktori vuonna 1980. Olkiluodon ykkösreaktori kytkettiin verkkoon vuonna 1978 ja kakkosreaktori vuonna 1980. Vuoden 1980 jälkeen Suomessa ei ole kytketty verkkoon uusia reaktoreita.

Lue lisää

Olkiluoto 3

0
Olkiluoto 3 oli ensimmäinen uusi reaktorihanke länsimaissa sitten 1980-luvun lopun. Alunperin vuonna 2009 avattavaksi suunniteltu hanke on vakavasti myöhässä.

Lue lisää

Fennovoima

0
Fennovoiman Pyhäjoelle suunnittelema Hanhikivi 1 -hanke sai eduskunnalta myönteisen periaatepäätöksen vuonna 2010. Yhtiön suurin omistaja ja laitostoimittaja on venäläinen valtionkorporaatio Rosatom.

Lue lisää